Ръчно изработени обици от полускъпоценни камъни - розов кварц, червен корал, цветен вулканичен камък,  метални елементи

Дължина: 6 см.
Размер на камъните:
цветен вулканичен камък 10 мм.
червен корал  8 мм.
розов кварц 5 мм.

Каврц
камъкът на сърцето, любовта и красотата!Помага ни да развием в себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ни отваря към безусловната любов във всичките и форми: семейна, платонична и романтична.На Изток вярвали, че розовият кварц е донесен на Земята от Бога на любовта - Ерос, за да научи хората на любов, доброта и съчувствие.Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Увеличава творческите способностти и увереността. Освобождава и отстранява болезнени спомени и лекува емоционалния срив. Премахва вината и балансира емоциите, намалява стреса, носи мир и спокойствие. Неговият нежнорозов цвят радва очите, пълни сърцето с любов и лекува душата с нежната си лечебна вибрация. Особено подходящ е за лечение на деца и за емоционална и физическа болка от детството и юношеството. Поставен под възглавницата осигурява здрав и спокоен сън


Корал
Преди много години предците ни смятали корала за растение. Оттам той носи названието Градината на морето. Според древните гърци, когато Персей отрязал главата на Медуза Горгона, няколко капки кръв паднали в морето.
Така бил създаден червеният корал. Древните египтяни пък поставяли червен корал в гробниците си, който да ги защитава от злото. Те вярвали, че всяко парченце корал съдържа капка от божествената кръв.
 Той е символ на радост и щастие. Поверието гласи, че който го носи, ще се радва истински на живота. Според мнозина той има свойството да успокоява емоциите и да носи вътрешен мир. Помага на вярващите за разбиране и осъзнаване на мистиката. С него може да се комуникира с древните светове.
Коралът е камък на зодия Риби. Червеният корал обаче се асоциира със зодията Скорпион. Мистичните му свойства се обуславят от органичния му произход, което го прави подходящ за ритуали за свързване с природата.
Смята се, че влияе най-много на коренната чакра. Освен това червените корали отдавна се смятат за полезни при лечението на психични заболявания и анемии.
Смята се, че имат способността да укрепват кръвоносната система и костите на тялото. Някои ги прилагат и за стимулиране регенерацията на тъканите.

Вулканичен камък  /Вулканична скала/ -дава енергия и сила. Много подходящ е при умствени и физически натоварвания. При контакт с тялото лава-камъните предават своята природна енергия, чрез която се превъзмогва умората и стреса и релаксира нервната система.

 
*Свойствата и значението на всички камъни в този сайт са посочени единствено с информативна цел и са събрани от различни източници. Не следва да заместят квалифицирана медицинска помощ и лечение.

Напиши отзив

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Обици Корал

  • Код: Обици Корал
  • Налично: В наличност
  • 11.90 лв


Близки продукти

Обици Amor ★ с розов жадеит

Обици Amor ★ с розов жадеит

Ръчно изработени обици от полускъпоценен камък розов жадеит и метални елементиДължина: 4 см.Размер н..

10.90 лв

Обици Cherry

Обици Cherry

Ръчно изработени обици от полускъпоценни камъни – ахат и кварц, метални елементиДължина: 6 см.Размер..

10.90 лв

Обици  Butterfly ★ с червен ахат

Обици Butterfly ★ с червен ахат

Ръчно изработени обици от полускъпоценни камъни – червен фасетиран ахат и бял матиран ахат, метални ..

12.90 лв

Обици Indiana ★

Обици Indiana ★

Ръчно изработени обици от полускъпоценни камъни - яспис, гранат, син полиран ахат, метални елементиД..

13.90 лв

Обици Кварц ★ Ахат ★ Лава

Обици Кварц ★ Ахат ★ Лава

Ръчно изработени обици от полускъпоценни камъни - розов кварц, оранжев ахат, червен вулканичен камък..

10.90 лв

Тагове: Обици, обеци, естествени камъни, полускъпоценни камъни, розов кварц, червен корал, цветен вулканичен камък, метални елементи, подарък, красиви, нежни, дамски обеци