Ръчно изработени обеци от полускъпоценни камъни - яспис, оранжев ахат, червен вулканичен камък, метални елементи, висулка морска звезда

Дължина: 6 см.
Размер на камъните:
цветен вулканичен камък 10 мм.
оранжев ахат  10 мм.
яспис 5 мм.

ЯСПИС - камъкът на Грижовността
Мистични свойства:  Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма. Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията.
Лечебни свойства:  Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит. Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция.
Чакри: в зависимост от цвета: жълт-слънчев сплит; червен- коренна; червенокафяв- сакрална; зелен-сърдечна.
Зодии: Овен, Дева, Рак, Скорпион

КОРАЛ
Преди много години предците ни смятали корала за растение. Оттам той носи названието Градината на морето. Според древните гърци, когато Персей отрязал главата на Медуза Горгона, няколко капки кръв паднали в морето.
Така бил създаден червеният корал. Древните египтяни пък поставяли червен корал в гробниците си, който да ги защитава от злото. Те вярвали, че всяко парченце корал съдържа капка от божествената кръв.
Той е символ на радост и щастие. Поверието гласи, че който го носи, ще се радва истински на живота. Според мнозина той има свойството да успокоява емоциите и да носи вътрешен мир. Помага на вярващите за разбиране и осъзнаване на мистиката. С него може да се комуникира с древните светове.
Зодии: Коралът е камък на зодия Риби. Червеният корал обаче се асоциира със зодията Скорпион. Мистичните му свойства се обуславят от органичния му произход, което го прави подходящ за ритуали за свързване с природата.
Чакра: Смята се, че влияе най-много на коренната чакра.
Лечебни свойства: Освен това червените корали отдавна се смятат за полезни при лечението на психични заболявания и анемии.
Смята се, че имат способността да укрепват кръвоносната система и костите на тялото. Някои ги прилагат и за стимулиране регенерацията на тъканите.

ВУЛКАНИЧЕН КАМЪК /Вулканична скала/ -дава енергия и сила. Много подходящ е при умствени и физически натоварвания. При контакт с тялото лава-камъните предават своята природна енергия, чрез която се превъзмогва умората и стреса и релаксира нервната система.

*Свойствата и значението на всички камъни в този сайт са посочени единствено с информативна цел и са събрани от различни източници. Не следва да заместят квалифицирана медицинска помощ и лечение.

Напиши отзив

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Обеци Mорска звезда ★ с яспис, ахат и вулканичен камък

  • Код: Обеци Mорска звезда ★ с яспис, ахат и вулканичен камък
  • Налично: 10
  • 12.00 лв


Близки продукти

Обеци Amor ★ с розов жадеит

Обеци Amor ★ с розов жадеит

Ръчно изработени обеци от полускъпоценен камък розов жадеит и метални елементиДължина: 4 см.Размер н..

10.00 лв

Обеци  Butterfly ★ с червен ахат

Обеци Butterfly ★ с червен ахат

Ръчно изработени обеци от полускъпоценни камъни – червен фасетиран ахат и бял матиран ахат, метални ..

12.00 лв

Обеци Forest ★ тюркоаз

Обеци Forest ★ тюркоаз

Ръчно изработени обеци от полускъпоценни камъни - тюркоаз, син матиран ахат,  метални елементи,..

12.00 лв

Тагове: Обици, обеци, бижу, бижута, естествени камъни, полускъпоценни камъни, Вулканична скала, вулканичен камък, яспис, ахат, морска звезда, метални елементи, метална висулка, морска звезда, подарък, красиви, нежни, дамски обеци, вулканична лава, ръчно направени, handmade